Om Skåde Rideklub

Området omkring Skåde Rideklub

Skåde Ridecenter er et godt udgangspunkt, når man som rytter vil gøre brug af Marselisskoven, der strækker sig langs Århus bugten fra Marselisborg i nord til Fløjstrup i syd.
Ialt 8 km. i luftlinie.

Fra Skåde Ridecenter er der 10 minutters skridt, til man er i skoven, og undgår man myldretiden, er det ikke noget problem at krydse Oddervej.

Rundt omkring i skovene er der anvisninger på, hvad der er tilladt og ikke tilladt. Der er markeret motions- og ridestier, så man ikke kan være i tvivl om, hvor man må færdes til hest.

Selvom skoven er stor, vil man som rytter møde andre brugere. Ikke alle er fortrolige med heste, så specielt hensyn skal vises især overfor fodgængere, unge som ældre. Gør man det, møder man som hovedregel et smil og ofte en glad bemærkning.

Skovene byder på mange naturoplevelser skiftende med årstiderne og dyrenes synlighed. Væksten veksler mellem løvskov og nåleskov med hvert sit lys indfald.

De åbne arealer ved Hørhaven og Moesgård strand byder på gode muligheder for en frisk galop ned til stranden og måske ud i vandet. Disse områder er dog lukket for ryttere i perioden 15. maj – 15. september.

Skovens folk har på forskellige steder lagt træstammer, så der er også mulighed for at springe lette naturforhindringer.

Skoven er stor, og vejskilte findes ikke. Naturforvaltningen har udarbejdet ”Århus skovene, kort og vejledning“ i et praktisk pocketformat. Den er en god hjælp til at få overblik over skovene. Folderen fås på Informationskontoret på Århus Rådhus.

Ved flittig brug af skoven vil man efter et par år være rimelig fortrolig med, hvor man er.

Det er blot at komme i gang, men husk, som skovrider Peter Bruun Madsen skriver i folderen – “ Århus-skovene er for alle, der holder af naturen og forstår at respektere den.“

Det gør man, når man kommer fra Skåde Ridecenter