Elevskolen

Holdbeskrivelser

Nybegynder
Som nybegynder lærer vi at være tryg omkring hesten, både fra jorden og fra hesteryg. I undervisningen er der fokus på at opbygge elevernes balance på hesteryg, og gøre dem trygge i hestens gangarter skridt og trav. Der arbejdes mod, at eleverne får balance og tryghed til at galoppere med trækker eller line.
Der skal være en forælder med til hvert barn, for at kunne skabe tryghed i utrygge situationer, og hvis der er brug for en trækker.

Begynder
Er baseret på ryttere, som har opnået så god en balance, at de så småt kan begynde at galopere. Det tilstræbes, at rytteren selv sadler op og af (evt. med hjælp fra hjælperne). Rytterne begynder også at lave forskellige figurer (cirkelvolter og slangegange). Der fokuseres meget på rytterens opstilling.
Der skal være en forælder med til hvert barn, for at kunne skabe tryghed i utrygge situationer, og hvis der er brug for en trækker

Letøvet
Dette hold er for dig, der kan styre hesten selv. Din basisgrundridning er på plads, og du kan ride alle tre gangarter uden hjælp. Du ved, hvordan man sadler op og af, og kan begå dig i stalden uden problemer. Der arbejdes videre med rytterens balance og opstilling i de forskellige gangarter. Man begynder at lære andre og nye øvelser og figurer i både skridt og trav. Man bliver også præsenteret for andre sjove ting, som kan foregå på hesteryg.  

Øvet
Dette hold er overbygningen på alt, hvad du har lært op til nu. Vi forventer selvfølgelig, at du kan ride og sadle op selvstændigt. Som øvet har man nu så god en balance, at man kan begynde at lave flere øvelser i galop, og styrke ens forståelse for de forskellige øvelser i skridt og trav. Man vil også kunne lære, at det ikke bare er at sidde stille i sadlen, men at man som rytter kan hjælpe hesten på mange måder.  

Spring
For at starte til spring, skal man ride på et let øvet niveau. Som udgangspunkt lærer vi vores elever, at springe på et niveau som passer til vores heste/ponyer. Man vil også møde en masse andet, som f.eks. spring-dressur, teori m.m.
Da vi vil skåne vores elevheste bedst muligt, er der sat begrænsning for højden der må springes: Pony 50 cm og hest 70 cm.

Ens for alle holdene er, at man altid møder 30 minutter før undervisningens start, så der altid er rigtig god tid til at strigle og sadle op uden at stresse hesten eller dig selv unødvendigt.