Det ligger Skåde Rideklub meget på hjerte, at såvel gamle som nye elevrytter får fuldt udbytte af deres undervisning på vores rideskole, og vi forsøger konstant at forbedre vores rideskole.
Vores målsætning er, at alle rytter skal have et grundlæggende kendskab til hestens adfærd, hestens pleje, hestens egenskaber og ikke mindst, hvordan man håndterer en hest, såvel under ridningen, men også i stalden. Naturligvis vil hovedparten af undervisningen forgå til hest, men der vil forekomme undervisningstimer i stalden.
For os er det vigtigt, at sikkerheden kommer i første række, sådan at rytteren har et grundlæggende kendskab til hesten, så vi kan minimere eventuelle uheld. Heste er levende væsener, og det kan ske, du falder af. Der er vigtigt, du ved dette - for det meste bliver man bare forskrækket. Men det er vigtigt, du kommer op på hesten igen og bare rider lidt.
Vi opfordrer alle ryttere til at tegne en fritids-ulykkes forsikring.
Hvert år afholdes der forskellige kurser og stævner i dressur og spring. Samtidig bliver der også afholdt flette kurser, programridning, kvadrille ridning, kostume ridning, strigle konkurrence, pony games og hyggeaftener.
Der tilbydes også ene-undervisning på alle niveauer, hvor der vil være mulighed for at gå helt i dybden.
Rideskolens undervisning følger folkeskolens ferier. Rideskolens holdundervisning er således lukket samtidig med skolerne. Der vil ofte være mulighed for andre aktiviteter.
Hvordan foregår det, når jeg eller mit barn er startet til holdundervisning på Skåde Rideklubs elevskole?
Når du går til ridning på Skåde Rideklub, skal du både lære at ride og at være sammen med hesten i stalden.
Der er derfor mødepligt, 30 minutter før din rideundervisningstime starter, og du skal være i stalden minimum 15 minutter efter endt ridelektion.
Der vil blive undervist ud fra ryttermærkebøgerne 1-3 helt afhængig af, hvilket niveau man er på.
Hvis din hest er opsadlet eller skal gå timen efter din time, er der alle mulige andre opgaver i stalden, som skal gøres.
Der vil fremadrettet være undervisning og hjælp i stalden til følgende hold: Rasmus Klump, Nybegynder, Begynder, Let øvet 1.
På holdene: Let øvet 2, Øvet og Elite forventes det, at rytterne selv kan sadle op og omgås hesten. Men man er selvfølgelig altid velkommen til at spørge, hvis man er tvivl om noget. Og der vil altid være mulighed for at få hjælp.
Hvorfor skal man bruge tid i stalden?
Som rytter skal man lære at omgås hesten på en korrekt og sikker måde. Det er i stalden, der er tid til at lære alle sikkerhedsreglerne, der er på stedet. Det er også her, der er tid til at hygge med hesten og lære den og dine kammerater bedre at kende.
Det at gå til ridning er ikke kun at ride på hesten. Der er en hel masse i stalden, som er endnu vigtigere at kunne end at ride på hesten. Som rytter skal man kunne omgås og læse hesten. Det betyder, at du skal lære at se og mærke på hesten, hvilket humør den er i, hvad den godt kan lide og ikke kan lide, og hvordan du bedst og mest sikkert får sadlet den op og af igen.
Hvor lang tid skal man forvente at bruge på Rideskolen?
Samlet set skal man regne med minimum 1,5 time. Det er fordelt mellem: ca. 30 min. i stalden før undervisningslektionen, 45 min. ridelektion og 15-30 min. i stalden efter endt ridelektion.
Hvad er forælderens opgave?
Børn under 9 år skal altid være ifølge med en voksen.
Alle over 9 år kan komme til ridning uden at være ifølge med en voksen.
Forældre er som udgangspunkt velkomne til at opholde sig i ridehallen under ridelektionen. Det forudsætter dog, at der ikke tales til egne eller andres børn i løbet af undervisningen. Barnets koncentration bliver forstyrret, når mor og far snakker. Det betyder både, at barnet ikke lærer noget, samt at der kan opstå farlige situationer.
Forældre er som udgangspunkt ikke velkomne under staldlektionerne, da ideen er, at eleverne selv skal kunne sadle op og omgås hestene mv.
For børn under ni år skal forældrene dog være med ved staldlektionerne.
Forældrenes fornemmestes opgave er at sørge for, at deres barn får en god oplevelse samt gerne hjælpe med at samle hestepærer op i ridehallen.
Stalden
Når man har med heste at gøre, er der nogle forholdsregler, som er nødvendige at rette sig efter, når man færdes i stalden.
Godbidder:
Giv hesten en godbid med flad hånd og samlede, strakte fingre. Så er der nemlig mindre risiko for, at hesten forveksler dine fingre med en gulerod.
Hvad er godbidder:
Gulerødder, æbler, rugbrød samt købte hestegodbidder.
Man skal huske på, at når man har med hest at gøre, følger der lidt flere arbejdsopgaver med end bare at ride
Er du i tvivl om ovennævnte, så kontakt underviseren, som vil hjælpe eller formidle hjælp.
Påklædning
Ved færdsel i staldene er følgende af sikkerhedshensyn påkrævet
Vi foretrækker:
Men vi tillader selvfølgelig:
Husk - i stalden kan tøjet blive snavset til
Afbud til undervisning:
Du bør skrive en sms til din underviser, hvis du ikke kommer – dette af hensyn til brugen af elevhesten.
Der ydes ingen erstatningstime for den tabte ridetime grundet afbud.
Forældre
Som forældre til elever på Rasmus Klump holdene kræves der, at man deltager med at strigle, op- og afsadling af hesten samt med trækning af hesten i undervisningslektionen.
Det indebærer også, at forældrene kommer i en påklædning, som er tilegnet arbejdet med hesten tillige med egnet fodtøj – dvs. lukket sko, der sidder fast til foden, f.eks. gummestøvler eller løbesko.
Som forældre skal du vide at ud over ridningen, vil børnene også få tildelt nogle arbejdsopgaver. Disse vil som regel forløbe efter undervisningen. Det vil sige, at eleven først er færdig med undervisning, når hesten er klargjort.
Ryttermærker
At tage ryttermærker er en naturlig del af rytterens uddannelse. Ryttermærkerne har fokus på sikkerhed, og giver rytteren viden og praktisk erfaring i at færdes omkring hesten.
Som udgangspunkt bør alle børn starte med ryttermærke. Det er hensigtsmæssigt først at starte med ryttermærke 1, når barnet har nået skolealderen. For de yngste indgår intromærker i holdundervisningen.
Forbundet anbefaler, at børn og unge kun tager ét mærke ad gangen. Mærkerne er bygget op således, at hver af dem indeholder en ny mængde læring og sætter krav til nye færdigheder.
På Skåde holder vi jævnligt ryttermærkekurser for alle vores medlemmer. Når man har taget ryttermærke 1 – 4, kan man starte klubstævne.
Tilmelding til hold sker via klub-modul:
Inden tilmelding til hold, bedes dette drøftet/aftalt med rideskolelederen, således at korrekt hold vælges ved oprettelsen, tak.
For at tilmelde sig hold, skal man logge på www.skaar.klub-modul.dk og der oprettes en profil for hvert familiemedlem, der er medlem af rideklubben. Forældre skal huske at skrive deres navn på børns profiler. Når profilen er oprettet, skal man vælge ”priser og tilmelding” på øverst linje.
Derefter tilmelder man sig klub-kontingent og efterfølgende det aftalte hold. Det er meget vigtigt, at mail-adresse og mobil nr. er korrekte, da meddelelser om betalinger udsendes hertil.
Ikke dankort-bruger skal kontakte vores bogholder, Elisabeth Hansen, mobil: 40 16 92 40 eller mail: bogholder@skaade-rideklub.dk for nærmere aftale inden tilmelding.
Ved spørgsmål til oprettelse af profilen er det ligeledes Elisabeth Hansen, der skal kontaktes.
Aktiviteter
Aktiviteter for elevryttere er elevstævner, ridelejr, videoaften, ryttermærker og meget andet.
Alle aktiviteter skal betales via www.skaar.klub-modul.dk under EVENTS.
Har du ikke har mulighed for at tilmelde via www.skaar.klub-modul.dk, kan du overføre til vores konto 6516, 3050521299. Skriv tydeligt hvem det er fra, og hvilken aktivitet du tilmelder dig/dit barn til.
Halvpart på elevhest
Hver hest må have 1 halvpartsrytter, og denne halvpartsrytter skal – udover at ride hesten – hjælpe med at passe og pleje den.
Som halvpartsrytter er du forpligtet til følgende opgaver:
Til gengæld tilbyder vi:
Hvis det har interesse, så kontakt din ridelærer.
Venteliste til part:
P.t. er der venteliste til at få en part. Derfor er den en god idé at blive skrevet op i god tid. Ønsker du det, så skriv blot en mail til rideskolelederen på skaar.skaaderideklub175@gmail.com.
Kontakt ved yderligere spørgsmål
Rideskoleleder:
Ved spørgsmål om rideskolen, ring til vores rideskoleleder på mobil 60 51 78 02 mandage mellem kl. 10.00 til 15.30 eller mail: skaar.skaaderideklub175@gmail.com.
Mailen checkes løbende i hverdagene.
Regnskabsansvarlig:
Elisabeth
Hansen
Tlf.: 40 16 92 40 (første torsdag efter faktura udsendelse ml. kl. 16 og 18)
Mail: bogholder@skaade-rideklub.dk.
Hjemmeside: www.skaade-rideklub.dk
Skåde Rideklub er medlem af Dansk Rideforbund
Oktober 2018.
Regler for ridning i hal og på baner samt staldregler
Langsom kørsel gælder på hele Hørretvejen, da der rides overalt, og der er blinde vinkler hvorfra der kommer heste og ryttere.